My site
Allgo - Viskas tau ir tavo pc
Fr, 2024/04/19,   2:06:20 PM   Welcome, Svečias | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Naujienos » Naujienos » Rusija pasišovė statyti sunkiąją raketą skrydžiui į Jupiterį
Rusija pasišovė statyti sunkiąją raketą skrydžiui į Jupiterį
KingDate: Su, 2013/11/24, 10:02:46 PM | Message # 1
LifeWar
Pranešimai: 10
Checked
Status: Offline
Nors Rusija per pastaruosius keliolika metų negali pasigirti didesniais kosmoso tyrimų ir naujos kartos kosminės technikos pasiekimais, šios šalies federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ puoselėja labai ambicingus planus.



„Roskosmos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Denisas Lyskovas pareiškė, kad Rusijoje bus sukurta naujos kartos sunkioji raketa, galinti iškelti į orbitą 80 - 85 tonų masės naudingąjį krovinį. Be to, „Roskosmos“ ruošia ir Mėnulio bazę. Jo teigimu, agentūroje bus sudaryta ekspertų grupė, turinti paruošti naujos raketos projektą, kuris vėliau bus pateiktas tvirtinti šalies vyriausybei.

Pasak D. Lyskino, nauja sunkioji raketa bus tinkama skrydžiams į aukštas orbitas aplink Žemę, o taip pat į Mėnulį, Marsą, Jupiterį ir kitus Saulės sistemos objektus, pranešė Rusijos dienraštis „Kommersant“. Jis nepatikslino, kokias Mėnulio ir planetų mokslinių tyrimų programas yra paruošę ar ruošia Rusijos mokslininkai. „Roskosmos“ vadovo pavaduotojo teigimu, naujoji sunkioji raketa kuriama siekiant „išlaikyti technologinį Rusijos pirmavimą kosminėje veikloje“.

Pastarasis teiginys kelia rimtų abejonių. Ne kartą už nesėkmingus Žemės palydovų ir kitų kosminių aparatų paleidimus Rusijos vyriausybės griežtai kritikuota „Roskosmos“ agentūra pastaraisiais metais sparčiai keičia vadovus.

2011 m. balandį po serijos nesėkmingų Rusijos raketų paleidimų tuometinį „Roskosmos“ generalinį direktorių Anatolijų Perminovą pakeitė Vladimiras Popovkinas.

Tačiau kosminės technikos nesėkmės „Roskosmos“ persekiojo ir toliau, tad šių metų spalio mėnesį V. Popovkiną prie „Roskosmos“ vairo pakeitė Olegas Ostapenko.

Ar jam pavyks užtikrinti „technologinį Rusijos pirmavimą kosmose“, kuriame tenka konkuruoti ne tik su JAV, Europos Sąjungos ir Japonijos kosmoso agentūromis, bet ir su aktyviai vykdomomis Kinijos bei Indijos kosmoso tyrimų programomis, parodys laikas.
 


DeathDate: We, 2013/12/11, 8:35:51 PM | Message # 2
LifeWar
Pranešimai: 41
Administratorius
Status: Offline
Laukiu labai speju net per tv skelps bet kada?
 


theDate: Sa, 2013/12/14, 3:56:07 PM | Message # 3
LifeWar
Pranešimai: 7
Administratorius
Status: Offline
Įdomei čia
 


Forumas » Naujienos » Naujienos » Rusija pasišovė statyti sunkiąją raketą skrydžiui į Jupiterį
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: